DE TEELT

  

Knolselderij wordt geplant. Voordat deze geplant gaat worden moet eerst het land met een kopeg fijngemaakt worden om een mooi plantbed te krijgen. Wij doen dit met een tractor op gps.De plantjes worden opgekweekt in de kas. De zaadjes worden in de witte trays gezaaid en na 6 weken worden de plantjes door de Grow Group Naaldwijk vervoerd naar ons bedrijf in rekken.

Pieter en Zbigniew zorgen ervoor dat alle plantjes de grond in komen. Hier starten ze mee in maart en eind mei zullen de laatste plantjes geplant zijn.De plantmachine is in eigen huis ontworpen. Het betreft een 6 rijige machine met Agriplant robots.


Circa 65000 plantjes worden op een hectare geplant met een plantafstand van 50 cm.


 We streven naar knolselderij van een kilo. Dit is de ideale maat voor de versmarkt, zoals winkels en snijderijen.

We starten met oogsten van de nieuwe knolselderij in juli. Deze is in maart geplant en afgedekt met doek om de planten te beschermen tegen de vorst. De knolselderij oogsten we alleen op basis van de orders. Tot eind oktober zetten we geen knolselderij op voorraad in de koeling. Omdat knolselderij niet tegen de vorst kan moeten we wel zorgen dat alles er voor de vorst uit is. Het ene jaar is dat november en soms is het pas februari.Wij proberen de knolselderij op een manier te oogsten, zodat deze zo min mogelijk beschadigd. Ook hier rijden we weer op hetzelfde spoor als met de plantmachine.
We leveren het hele jaar door knolselderij. Van juli tot december vers van het land en van januari tot en met juni uit de koelcel.
De knolselderij wordt deels in zakjes van 10kg geleverd. Onze pallets worden binnen de pallet gestapeld, waardoor het makkelijk te laden is.